Terugblik op een zeer geslaagd
webinar van CareTopics

‘Dit gaat echt bijdragen aan de kwaliteit van zorg, maar ook inzicht geven op teamniveau’, luidt één van de enthousiaste reacties op het eerste webinar van CareTopics. Met trots kijken wij terug op een zeer geslaagde bijeenkomst! Tijdens het online event hebben Arjan Rosens, Jelle Ten Wolde en Alexander Belderink, zorg- en welzijnsorganisaties kennis laten maken met het dashboard dat we ontwikkeld hebben. Zij vertelden vol enthousiasme over deze bijeenkomst.

‘In 2017 hebben we in samenwerking met diverse zorgorganisaties een aantal Key Performance Indicators (KPI’s) ontwikkeld en dit vormgegeven in een eerste dashboard, genaamd Adcase Insight’, vertelt Jelle, accountmanager & relatiebeheerder bij Adcase. ‘Echter kwam het belang van datagedreven sturen de afgelopen jaren steeds meer naar voren, wat gezorgd heeft voor een doorontwikkeling van het bestaande portaal. Zo hebben we op 1 januari 2021 ons nieuwe portaal CareTopics gelanceerd”. Het dashboard van CareTopics geeft de gegevens van zorg- en welzijnsorganisaties eenvoudig, betrouwbaar en visueel inzichtelijk weer. ‘Omdat het een Software as a Service (SaaS) oplossing is, stelt het de gebruiker in staat om snel, zonder technische randvoorwaarden, op een veilige manier data uit onder andere Nedap Ons® te visualiseren in begrijpelijke dashboard’, vult Alexander, accountmanager bij Infotopics, aan.

Informeren & ondersteunen

Tijdens implementaties van Nedap Ons® en kwaliteitstrajecten (diensten van Adcase) kwam regelmatig de vraag naar voren hoe managementinformatie inzichtelijk gemaakt kon worden. Daarom was het doel van het webinar om zoveel mogelijk zorg- en welzijnsorganisaties te informeren over ons nieuwe portaal, om hen op deze manier te kunnen ondersteunen. ‘We zien dat veel organisaties niet bekend zijn met een dergelijk portaal en daarom erg druk zijn met het genereren van managementinformatie via Excel, draaitabellen en andere handmatige lijsten’, vervolgt Jelle. ‘Tijdens het webinar hebben we aan kunnen tonen hoe deze informatie sneller en goedkoper inzichtelijk gemaakt kan worden”.

Inhoud webinar

Het webinar, dat werd bijgewoond door een tiental bestuurders, controllers en teammanagers uit de zorgsector, werd erg positief ontvangen. ‘We hebben tijdens het online event vertelt over het ontstaan van CareTopics, de visie en het gebruik van het dashboard d.m.v. een demo en de kracht en het belang van visualiseren van data’, vertelt Arjan, directeur relatiemanagement bij Adcase. ‘Wij zijn dan ook ontzettend blij met de positieve reacties en aanvragen voor demo’s die wij ontvangen hebben’.

ONS Caretopics Kwaliteit

Tijdbesparing voor zorg- en welzijnsorganisaties

Dat het dashboard tijdbesparend gaat werken en inzicht geeft in zowel financiële-, personele- als kwaliteitsgegevens werd al gauw duidelijk voor de aanwezigen. ‘Ons platform is schaalbaar en wij zijn snel in staat extra koppelingen toe te voegen’, vertelt Alexander. Zo biedt CareTopics de benodigde inzichten om de prestaties van zorg- en welzijnsorganisaties te verbeteren. Een erg passende reactie die wij naar aanleiding van het webinar ontvangen hebben is: ’Wat moet ik straks met mijn tijd, hier ben ik dagelijks mee bezig’. ‘Dat is natuurlijk waar wij het voor doen, omdat wij op deze manier zorg- en welzijnsorganisaties écht kunnen ontlasten’, sluit Arjan af.

Meer informatie

Kon je helaas niet aanwezig zijn bij het webinar, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijheden van CareTopics? Neem dat vrijblijvend contact met ons op via ontzorgen@caretopics.nl. Wij plannen graag een gratis demo voor je in!

AdCase de Ideale Zorgwereld
Infotopics

Webinar CareTopics terugkijken

CareTopics retina logo - De complete oplossing voor inzicht in uw zorgproces, personeel en finaciele administratie

Jouw zorginformatie in één overzichtelijk dashboard.

CareTopics retina logo - De complete oplossing voor inzicht in uw zorgproces, personeel en finaciele administratie

Jouw zorginformatie in één overzichtelijk dashboard.